Selecteer een pagina
Mogelijkheden en prijzen

Hulp en advies

bij gedragsproblemen van uw kat(ten)

Voor het voorkomen en oplossen van gedragsproblemen bij katten

Uw kat vraagt om hulp

Wat voor de mens overkomt als ongewenst gedrag is voor de kat een oprechte hulpvraag. Denkt u maar eens aan onzindelijk gedrag, constant verstoppen of zelfs agressie. De kat wordt bestempeld als lastig of vervelend in plaats van dat er wordt gekeken wat de oorzaak is. Als er geen medische oorzaak kan worden gevonden dan spreken we van een gedragsprobleem.

Werkgebied

Alblasserwaard En Vijfheerenlanden, Alblasserdam, Molenwaard, Papendrecht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam, Giessenlanden, Gorinchem, Westvoorne, Brielle, Spijkenisse, Hellevoetsluis, Nissewaard, Zeeland.
Zie hieronder voor de postcode gebieden.

2950 t/m 2979 
3200 t/m 3239
3350 t/m 3381 
4200 t/m 4247 
4300 t/m 4599 
4675 t/m 4679 
4690 t/m 4699 

Ik kan u helpen

Als gedragstherapeut geef ik u inzicht in het (probleem)gedrag van uw kat en help ongewenst gedrag te veranderen en te voorkomen. Dit doe ik, afhankelijk van uw vraag, via een gedragstherapietraject, een preventieadvies, een telefonisch adviesgesprek of een videobeoordeling. Wilt u weten waar u het beste mee geholpen bent? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met mij op.

Voor andere regio’s verwijs ik graag door naar één van mijn collega kattengedragstherapeuten. Deze kunt u hier vinden.

Hulp & advies voor katten

Gedragstherapie

Hulp nodig bij het oplossen van ongewenst gedrag?

Gedragstherapie is de oplossing om gedragsproblemen zoals angst, agressie, plassen en sproeien te verhelpen. Het is een praktisch en oplossingsgericht traject. U krijgt inzicht in het gedrag van uw kat en ontvangt een plan van aanpak waarmee u zelf aan de slag kunt. Afhankelijk van het probleem omvat het traject een gedragsconsult van 1,5 uur of een plusconsult van 2,5 uur, nazorg en begeleiding.

Preventieadvies

Gedragsproblemen voorkomen of het welzijn bevorderen?

Een preventieadvies is erop gericht gedragsproblemen te voorkomen en het welzijn van uw kat te bevorderen. Het bestaat uit een huisbezoek van een uur waarin u direct advies krijgt. Onderwerpen waarvoor u een preventieadvies kunt afspreken zijn bijvoorbeeld: het katvriendelijk inrichten van uw huis, het aanbieden van spel, het introduceren van een nieuwe huisgenoot.

Telefonisch adviesgesprek

Een eenvoudige vraag over gedrag?

Is uw kat geobsedeerd door eten? Twijfelt u aan een tweede kat erbij? Maakt uw kat u ’s nachts wakker of vernielt hij uw bank? In een telefonisch adviesgesprek kunt u uw vraag of een eenvoudig probleem voorleggen. U wordt vooraf gevraagd een vragenlijst in te vullen en telefonisch enkele vragen te beantwoorden. Op basis daarvan ontvangt u advies. Een adviesgesprek duurt 30-45 minuten.

Videobeoordeling

Benieuwd naar de betekenis van bepaald gedrag?

Met een videobeoordeling kunt u het gedrag van uw kat door mij laten beoordelen. U vraagt zich misschien af of uw katten met elkaar spelen of vechten? Of hoe u de lichaamstaal van uw kat moet lezen? U kunt het gedrag van uw kat(ten) op video zetten en naar mij sturen. U krijgt vervolgens per telefoon of per e-mail inzicht in het gedrag. ​

 

Gedragsconsult of iets vragen?